Amazon съобщи, че ще инвестира 1 млрд. евро, за да добави

...
Amazon съобщи, че ще инвестира 1 млрд. евро, за да добави
Коментари Харесай

Amazon ще инвестира милиард евро в електрически камиони за Европа

Amazon съобщи, че ще влага 1 милиарда евро, с цел да добави хиляди електрически ванове, камиони и други транспортни средства към разпространителската си мрежа в Европа, съобщи Асошиейтед прес, представена от БТа.

Инвестицията има за цел да усили броя на електрическите транспортни средства на компанията в Европа от 3000 в този момент до 10 000 през 2025 година, уточни Amazon на уеб страницата си.

Паралелно с това компанията възнамерява да построи към центровете си в Европа стотици станции за бързо зареждане на електрически автомобили в границите на два часа.

" Транспортната мрежа е един от най-трудните браншове за декарбонизиране и достигането на мечтаните нулеви равнища ще изисква съществени вложения ", уточни основният изпълнителен шеф на Amazon Анди Джейси.

Компанията има упоритостта да стане въглеродно неутрална до 2040 година Въпреки това през предходната година нездравословните излъчвания на Amazon са се нараснали с към 18 на 100, най-много поради растежа на онлайн извършването на покупки по време на пандемията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР